top of page
lumenprogram

Pápai Gergő: Utazás a Mesterséges Városba

2024. február 11. 18:00

Live-act és filmvetítés

"Gyerekkoromban nagyszüleimmel nyaranta Erdélybe utaztunk. Sok helyre mentünk, rengeteget autóztunk. Az elsuhanó tájat a hátsó ülésről, az ablakon keresztül néztem. Ez nem túl jó alkalom valódi találkozásra, de az elsuhanó táj ismétlődő szekvenciái, a tájékozódásért nem felelő sodródó passzív utazás szabad, meditatív, részleteket véletlenszerűen megragadó és elengedő szemlélődést tesz lehetővé. Most ismét a hátsó ülésen utaztam Erdélyen keresztül, Balánbányáig és vissza. A Kőrös völgyében az eltűnt paraszti életforma utolsó nyomai, az egykori lázas iparosítás tájmegmunkáló hatása és a jelenlegi életmódunkhoz nélkülözhetetlen infrastruktúra monumentális objektumai egy egészen különleges egyveleget alkotnak. Lenyűgöző ennek a tájnak a sűrűsége. Ezt a sűrű szövetet próbálom ebben a filmben megjeleníteni. A Mesterséges Város, ahová az út végén megérkezünk, a félbemaradt lázas iparosítás, a román ércbányászat egyik emlékhelye.


Gyertek és nézzétek meg ezt a lassan hömpölygő filmet, ami többek közt talán lehetőséget ad az ember tájmegmunkáló hatásán, az életformánk pusztító természetén való meditálásra is."

A filmet készítette és a vetítéshez élőben zenél: Pápai Gergő

https://gergopapai.myportfolio.com/ A belépő 2000 Ft, amit a helyszínen, készpénzben lehet megváltani. Ha módodban áll, kérünk vásárolj TÁMOGATÓI JEGY-et az általad felajánlott, ennél nagyobb összegért! Köszönjük! Facebook esemény

15 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page